Сьогодні парламентські вибори у Литві: портрет середньостатистичного кандидата

Сьогодні парламентські вибори у Литві: портрет середньостатистичного кандидата
Вибори у Литві

У Литві до парламенту йдуть не мільйонери

У неділю в Литві розпочалось голосування на виборах в Сейм (однопалатний парламент). У республіці в 07:00 за місцевим часом відкрилися 1996 виборчих дільниць.
У боротьбі за депутатські мандати беруть участь 12 партій і два блоки. Для того щоб провести в Сейм своїх представників, партія повинна подолати 5-відсотковий бар'єр, партійні блоки - 7%. 26 осіб беруть участь у виборах як самовисуванці.
Парламентарієм може стати громадянин, який постійно проживає в Литві, якому виповнилось 25 років. Відомо, що один з кандидатів досяг необхідного віку за тиждень до виборів. Найстарішому з претендентів 88 років.

Портрет середньостатистичного кандидата в депутати з 2012 року, коли відбулися попередні парламентські вибори, не зазнав значних змін. Так, згідно з даними Головної виборчої комісії, це сім'янин з вищою освітою, литовець, якому 49 років, що має в розпорядженні майно на € 166 тис.
Сейм у Литві складається з 141 депутата, які обираються на чотири роки загальним таємним голосуванням за змішаною системою: 71 депутат - в одномандатних округах за мажоритарною системою, 70 - за партійними списками. Правом голосу володіють 2,504 млн громадян Литви. Вибори вважаються такими, що відбулися при явці не менше 25%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: