Сьогодні Рада планує скасувати підвищення зарплати нардепам

Сьогодні Рада планує скасувати підвищення зарплати нардепам
Депутатська зарплата

У порядку денному Ради є проект постанови про скасування рішення про підвищення зарплат нардепів

У вівторок, 1 листопада, Верховна Рада України планує скасувати рішення щодо збільшення заробітних плат народних депутатів. Про це йдеться у порядку денному засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстровано проект постанови №5323 про внесення змін до постанови №5000-П «Про висновки та пропозиції до проекту закону України про державний бюджет України на 2017 рік», якою пропонується скасувати рішення про підвищення з 1 листопада 2016 рок розміру зарплат народних депутатів. Відповідна інформація оприлюднена на сайті парламенту.

Авторами проекту є спікер Ради Андрій Парубій, голова бюджетного комітету Андрій Павелко та голови всіх депутатських фракцій та груп, крім «Батьківщини».

Документом пропонується виключити з постанови №5000-П пункти 3 і 4, якими вводилася в дію норма про підвищення зарплат народним обранцям.

Раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав проект постанови № 5000-П, згідно з яким з 1 листопада мають зрости зарплати членів парламенту. Він пояснив, що підписання цієї постанови було вимушеним юридичним кроком. «Я не мав змоги внести навіть постанову про зміну цієї старої постанови, поки не підписав її. Тепер, коли вона підписана, я одразу ж зареєстрував нову постанову, якою пункти 3 і 4 про підняття заробітної плати депутатам просто виключаються», - розповів Парубій.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: