Сьогодні в Україні відзначають День Конституції

Сьогодні в Україні відзначають День Конституції

Президент закликав шанувати ідеї та принципи, за якими живе наша країна та захищати їх разом

У четвер, 28 червня, в Україні традиційно відзначають День Конституції. Саме в цей день у 1996 році Верховна Рада ухвалила і ввела в дію Конституцію України. Цій доленосній події передували 6 років наполегливої і важкої праці, консультацій, криз і домовленостей.

Урочиста частина святкування 22-ї річниці прийняття Конституції України відбудеться біля пам’ятника гетьману Пилипу Орлику. 28 червня о 09:00 тут покладуть квіти вищі особи держави.

Організовані КМДА концертні програми в цей день відбудуться також в Центральному, Голосіївському, Печерському парках, а також в Гідропарку і парку «Перемога». До Дня Конституції приурочений і ювілейний, 5-й за рахунком, легкоатлетичний забіг «Україна – моя рідна країна».

Президент України Петро Порошенко з нагоди цього значущого дня для незалежної України закликав шанувати ідеї та принципи, за якими живе наша країна та захищати їх разом.

«Сьогодні українська Конституція, як спадкоємиця ідей та принципів, закладених у документі славного гетьмана, – один з найбільш демократичних Основних Законів у світі. Шануймо ідеї та принципи, за якими живе Україна та захищаймо їх разом! З Днем Конституції!», – написав він у Facebook.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: