Соратник Порошенка констатував провал системи конкурсів на держслужбу

Соратник Порошенка констатував провал системи конкурсів на держслужбу
Заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Анатолій Матвієнко: кадрової політики в Україні нема

Анатолій Матвієнко розповів, хто сьогодні хоче бути чиновником

Заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Анатолій Матвієнко в інтерв’ю «Главкому» заявив, що в Україні досі нема кадрової політики. І навіть те, що Порошенко прагне буквально все контролювати в країні, не виключає той факт, що у нас така розбалансована влада.

«Якщо мені не делеговані права, я не можу виконати зобов’язання, котрі на мене навантажили. Коли багато зобов’язань, а мало прав, – це хлопчик для биття, а коли навпаки – автократор. Ми повинні чесно підійти до кадрової політики, якої в Україні просто нема», - зазначив соратник президента.

Те, що зараз в країні проводяться чимало конкурсів на посади – також не рятує ситуацію.

«Подивіться, хто в Івано-Франківську пройшов за конкурсом, скажімо, на начальника фінансового управління. Треба розуміти, що люди, які мають вагу, на три тисячі зарплатні не підуть. Пенсійної перспективи немає жодної і вона вже не є пряником для залучення на держслужбу, - зазначив Матвієнко.

«Люди, які навіть за таких умов готові піти на пожертви, хочуть реалізувати себе, а не бути просто хлопчиками для биття. Тож серйозні люди на держслужбу не йдуть, а тому ці конкурси нічого не дають – ми з «п’ятдесяти відтінків сірого» за новітньою літературную класикою оберемо ту ж сірість. Закон про держслужбу ми прийняли, але матеріально не забезпечили, в результаті не отримаємо на конкурсах цікавих людей. А йдуть ті, хто хоче продовжити корупцію», - впевнений політик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: