Сотня медиків біля Ради протестує проти медичної реформи

Сотня медиків біля Ради протестує проти медичної реформи
Фото: РБК-Україна

Мітингувальники у білих халатах з транспорантами та лозунгами пройшлися в центрі столиці

Українські лікарі збираються на мітинг проти медичної реформи на площі Конституції біля будівлі парламенту.

Про це повідомляє видання «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що ще до початку пленарного засідання народних депутатів о 10-ій ранку, на площі зібралися близько ста учасників протесту.

Мітингувальники тримають у руках прапори з символікою Київської міської профспілки працівників охорони здоров'я. Деякі мають плакати «Швидка без лікаря – ганьба».

Правоохоронці посилено охороняють площу Конституції, а біля входу до неї з боку Маріїнського парку встановлено рамки-металошукачі.

Раніше стало відомо, що вулицю Грушевського у Києві сьогодні перекрила поліція

Напередодні міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що лікарів та медичних працівників змушують брати участь у мітингу проти реформи охорони здоров'я 19 вересня у Києві.

За словами в.о. глави МОЗ, її команда отримала не один лист від медичних колективів з регіонів, в яких повідомляється про тиск з боку вищого керівництва та примушення йти на акцію протесту.

Зокрема, в одному з обласних центрів медичної допомоги та медицини катастроф команді Супрун повідомили, що керівництво примусово відправляє медичних працівників на мітинг за свій рахунок і погрожує покарати тих, хто відмовиться.

«Для мітингів виділяють декілька машин швидкої допомоги, які будуть зняті з лінії і відправлені на Київ», - йдеться у листі.

Супрун пообіцяла, що кожен, хто «примусово скликає людей та ставить під загрозу життя пацієнтів», відповість за свої дії. Також вона наголосила, що використання автомобілів швидкої допомоги в таких цілях є неприпустимим.

im-oblНагадаємо, вчора Богомолець анонсувала протест людей у білих халатах проти медичної реформи.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: