S&P прогнозує, що ВВП України у 2016 р. зросте на 1%

S&P прогнозує, що ВВП України у 2016 р. зросте на 1%

Агентство також підтвердило довгострокові і короткострокові рейтинги України в національній та іноземній валюті на рівні «B-/B».

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові і короткострокові рейтинги України в національній та іноземній валюті на рівні «B/B», пише «Інтерфакс».

Повідомляється, що прогноз довгострокових рейтингів - «стабільний».

Одночасно агентство підтвердило довгостроковий рейтинг України за національною шкалою на рівні «uaBBB-».

«Підтвердження рейтингів України відображає стабілізацію макроекономічної картини в країні в 2016 році, зокрема, повернення економіки до зростання в першому кварталі (що відзначено вперше за дев'ять кварталів), а також пом'якшення інфляції», - наголошується в повідомленні.

Згідно з прогнозом S&P, у 2016 році український ВВП збільшиться на 1% і завдяки прискоренню зростання в 2017-2019 рр. середні темпи економічного підйому в 2016-2019 рр. складуть 2%.

«Стабільний» прогноз обумовлений нашою думкою про те, що в наступні 12 місяців уряд України збереже доступ до засобів офіційних кредитних програм, проводячи реформи, хоча і з затримкою, в бюджетній, фінансовій та економічній сферах», - йдеться в повідомленні агенції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: