Спеціаліст з інформбезпеки назвав головний виклик для світового кіберпростору

Спеціаліст з інформбезпеки назвав головний виклик для світового кіберпростору

Експерт каже, що «зник певний статус-кво»

Нині у кіберпросторі почало здійснюватися міжнародне шпигунство, приховані операції. Про це розповів Володимир Стиран, спеціаліст з інформбезпеки, пише «Укрінформ».

«Дуже часто задіюються проксі-групи для того, щоб уникнути прямої атрибуції, тобто все це вже давно існує і воно діє, це просто перенесення шпигунства на наступний рівень – використання нової технологічної бази», – додав він.

Стиран пояснив, що  складність з останніми зломами полягає в тому, що раніше «діяв певний статус-кво». «Була в одного з фахівців гарна фраза: джентльмени читають листи один одного, але вони не публікують їх онлайн. Тобто шпигуни шпигують, і будь-який уряд розуміє, що шпигуни будуть шпигувати. Їхнє завдання – здобувати інформацію, яка допоможе уникнути конфліктів або їх контролювати, або їх урегульовувати, це нормально… А ось зараз його немає», – сказав він.

«І ось зараз – затишшя, американці заявили, що вони завдадуть якихось ударів після атак на Демократичну партію, вони зроблять якісь відповідні дії. Але насправді, я так розумію, вони завмерли і намагаються переварити – що ж тепер робити. Це сигнал, що тепер можна все? Або вони все-таки спробують колишній статус-кво зберегти та повернути туди всіх гравців? Тому що використовувати хакерів для публікації компромату під час політичної кампанії – це вже занадто», – наголосив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: