Спеціалізований суд сприятиме боротьбі з корупцією - Ситник

Спеціалізований суд сприятиме боротьбі з корупцією - Ситник
uapress.info

Ситник ще кілька місяців тому сподівався на те, що Україна зможе обійтися без спеціалізованого суду

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що боротися з корупцією надалі без антикорупційного суду буде досить важко, повівдомляє прес-служба НАБУ.

Він зазначив, що ще кілька місяців тому мав сподівання на те, що Україна зможе обійтися без спеціалізованого суду. Проте зараз, коли перші провадження НАБУ розглядаються у суді, думка Ситника змінилася.

Директор Бюро розповів, як в одного з фігурантів кримінального провадження за фактом розкрадання газу у рамках спільної діяльності з ПАТ «Украгазвидобування» лише в одній банківській скриньці було знайдено 500 тис. доларів США, отриманих злочинним шляхом.

«Проте суд першої інстанції, якому був відомий цей факт, обираючи для підозрюваного запобіжний захід, передбачив альтернативу арешту у вигляді застави, що є значно меншою цієї суми. Саме такі рішення говорять на користь концепції створення антикорупційних судів, які матимуть гарантії незалежності і, відповідно, прийматимуть рішення, які ґрунтуватимуться на положеннях законодавства», — переконаний Ситник.

На його думку, коли суди приймають несправедливі рішення, у них є виключно одна мета: забезпечити звільнення підозрюваних і перешкоджати слідству. А тому надалі без антикорупційного суду боротися з корупцією буде важко.

 

Нагадаємо, матеріали так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів оцифровані, відбувається графологічна експертиза почерку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: