Спецслужби РФ шпигували за американськими демократами

Спецслужби РФ шпигували за американськими демократами

Національний комітет Демократичної партії запідозрив незаконне стороннє проникнення в мережу

Російські спецслужби близько року відстежували комунікації Демократичної партії США.

Про це Дмитро Альперович, засновник і один з керівників американської компанії CrowdStrike, яка спеціалізується на кібербезпеці, заявив в інтерв'ю «Голосу Америки».

Зазначається, що на прохання Національного комітету Демократичної партії, у якого з'явилася підозра щодо незаконного стороннього проникнення в мережу, компанія CrowdStrike встановила факт злому й визначила, що було не одне, а два мережевих проникнення груп, які, імовірно, пов'язані зі спецслужбами Росії - ФСБ і ГРУ.

Одна з груп, яку умовно назвали Cozy Bear, проникла в мережу минулого літа й відстежувала для російського уряду комунікації Демократичної партії.

Друга група під умовною назвою Fancy Bear проникла в мережу в квітні цього року. За словами експерта, вона була націлена на отримання досьє на республіканця Дональда Трампа, і їй вдалося вкрасти ці файли.

Альперович підкреслив, що CrowdStrike і далі відстежуватиме стан мережі демократів на постійній основі, оскільки «є серйозні побоювання, що ці групи спробують повернутися».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: