«Справа Мартиненка»: НАБУ повідомило про підозру ще трьом фігурантам

«Справа Мартиненка»: НАБУ повідомило про підозру ще трьом фігурантам

Загальна кількість підозрюваних у провадженні зросла до восьми осіб

Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру ще трьом фігурантам «справи Мартиненка». Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Так, у рамках розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння коштами державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідГЗК) повідомлено про підозру ще трьом особам. Таким чином загальна кількість підозрюваних у провадженні зросла до 8 осіб.

Зокрема, повідомлено про підозру двом громадянам Австрії - генеральному директору та директору австрійської компанії-посереднику Steuermann, яка, за даними слідства, підконтрольна екс-голові комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, який також має статус підозрюваного. Генерального директора австрійського ТОВ також підозрюють у скоєнні злочину. Повідомлення про підозру чиновникам Steuermann вручено в Австрії в рамках надання міжнародної правової допомоги.

Третій підозрюваний - громадянин України - є керівником низки компаній, які систематично вигравали тендери ДП «СхідГЗК», ДП «НАЕК «Енергоатом», ДП «Об'єднана гірничо-хімічна компанія», та одночасно є головою іноземних підприємств, причетних до схеми відмивання коштів. Про підозру у вчиненні злочинів йому повідомлено в Латвійській Республіці.

Нагадаємо, що екс-нардепа Миколу Мартиненка підозрюють у причетності до розкрадання коштів ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Зазначимо, що Національне антикорупційне бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомило про підозру у заволодінні майном держпідприємства «НАЕК «Енергоатом» екс-народному депутату Миколі Мартиненку і його передбачуваному спільнику, керівнику структурного підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: