«Справа Онищенка»: п’ятеро підозрюваних визнали свою провину

«Справа Онищенка»: п’ятеро підозрюваних визнали свою провину
Фото gordonua.com

Серед тих, хто зізнався, – директор біржі «Львівська універсальна», директор товарної біржі «Центр» та брокер однієї з бірж, які організовували фіктивні аукціони з продажу газу на користь фірм, підконтрольних Онищенку

П’ятеро фігурантів «газової справи Онищенка» визнали себе винними і погодилися на угоду зі слідством, повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

Відповідно до повідомлення, серед тих, хто зізнався, – директор біржі «Львівська універсальна», директор товарної біржі «Центр» та брокер однієї з бірж, які організовували фіктивні аукціони з продажу газу на користь фірм, підконтрольних народному депутату Онищенку. Також угоду зі слідством уклали куратор та відповідальна за створення фіктивних підприємств особа – через них виводилися кошти від перепродажу газу.

«У даному випадку підозрювані активно співпрацювали зі слідством, дали цінні викривальні свідчення щодо організаторів злочину, а інкриміновані їм статті дозволяли укласти угоду з прокурором. При цьому питання законодавчого врегулювання механізму угоди зі слідством у корупційних правопорушеннях, підслідних НАБУ, не втрачає своєї актуальності», – пояснив директор НАБУ Артем Ситник.

Нагадаємо, що 15 червня НАБУ та Спеціальна антикорупційна прокуратура заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке завдало збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн внаслідок спільної діяльності на підставі угод, укладених із ПАТ «Укргазвидобування». Відповідно до доказів, отриманих під час досудового розслідування кримінального провадження, організатором корупційної схеми є нардеп-утікач Онищенко, якого Верховна Рада України 5 липня позбавила недоторканності, а також проголосувала за його затримання та арешт. Загалом у рамках даного кримінального провадження було затримано 12 підозрюваних. Досудове розслідування триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: