«Справа Сущенка» – чергова провокація Путіна. Версія Deutsche Welle

«Справа Сущенка» – чергова провокація Путіна. Версія Deutsche Welle
Кремль ніколи не рахувався і не рахуватиметься з Києвом. «Справа Сущенка» - ще одне тому підтвердження

Сущенка заарештували напередодні очікуваного обміну полоненими між Україною і сепаратистами на Донбасі за принципом «всіх на всіх»

Росія кинула черговий виклик Україні, де-факто звинувативши Київ у шпигунстві. «Справа Сущенка» – це виклик не лише українській державі, а й усьому цивілізованому світу. Якщо зараз дозволити Путіну «з'їсти» українського журналіста, то завтра подібне може трапитися в Москві з будь-яким іноземцем, пише німецьке видання Deutsche Welle.

«Слід урахувати, що вся ця історія сталася напередодні очікуваного обміну полоненими між Україною і сепаратистами на Донбасі за принципом «всіх на всіх». Арешт Сущенка ставить під загрозу такий обмін», – пише видання.

У статті йдеться, що в умовах неоголошеної війни на Донбасі Кремлю дуже важливо підтримувати всередині Росії образ українця-ворога. Тому сьогодні поїздка українського громадянина на територію РФ може закінчитися арештом і звинуваченням у шпигунстві. «У країні Володимира Путіна не діють міжнародні норми, а вже сама наявність іноземного паспорта робить з вас потенційного злочинця, навіть якщо ви, як Роман Сущенко, приїхали в гості до родичів», – зазначає DW.

«Для чого все це робить Путін? Схоже, він переслідує дві цілі. Перша – переконати росіян, що навколо них самі вороги. Друга – вкотре продемонструвати свою безкарність. Для країни, яка зважилася на анексію Криму, веде війну на Донбасі і підозрюється в причетності до загибелі майже 300 пасажирів рейсу МН17, історія з арештом іноземного журналіста – один з епізодів у великій геополітичній грі. Путін вирішив до кінця грати роль «поганого хлопця». І для світу головне – не змиритися з цією роллю господаря Кремля», – переконаний автор матеріалу.

Видання зазначає: очевидно, що Москва не має наміру відпускати Україну зі своїх «обіймів». Кремль ніколи не рахувався і не рахуватиметься з Києвом, а отже, з правилами і законами, на яких тримається нинішній світовий порядок. «Справа Сущенка» – ще одне тому підтвердження. «Гра Путіна проти України – це гра проти всіх. І рано чи пізно вона погано для нього закінчиться. Головне, щоб ті, хто зараз перебуває у нього в заручниках, за цей час не втратили своє здоров'я», – резюмує видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: