«Справою Савченко» мала займатися український адвокат Теличенко, однак Фейгін відмовився від співпраці, - Новіков

«Справою Савченко» мала займатися український адвокат Теличенко, однак Фейгін відмовився від співпраці, - Новіков
Ілля Новіков

В Україні поданням позову до Європейського суду щодо справи Надії Савченко мала займатися український адвокат Валентина Теличенко, але один з захисників Савченко Марк Фейгін відмовився від співпраці.

 Про це розповів адвокат Ілля Новіков в інтерв’ю «Главкому».

«Після того, як у нас у Києві відбулася спільна з нею зустріч, у серпні 2014 року, на якій ми підписали меморандум про взаємодію, Микола (Полозов) і Марк (Фейгін) полетіли до Москви, - згадує Новіков. - Мене вони попросили проговорити з МЗС України нюанси співпраці, якщо Теличенко не дасть відповіді, яка їх влаштує. Йшлося про координацію роботи з Валентиною. (Ілля Новіков відмовився розкривати деталі переговорів команди російських адвокатів із Валентиною Теличенко. – «Главком».) Я так і робив, хоча мені ця історія не подобалася.

Перший дзвіночок щодо напруження взаємин продзвенів в українському МЗС, куди Марк і Микола прилетіли, не повідомивши мені. Це при тому, що напередодні ми з ними зустрічалися в Москві і проговорювали роботу з українським МЗС. Так от, на початку 2015-го вони самі прилетіли до Києва, і я самостійно. Ми зустрілися в МЗС. Я їм дав зрозуміти, що мене не влаштовує такий порядок речей. Адже якщо ми працюємо командою, то маємо знати, хто що робить».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: