Спроба держперевороту у Туреччині: влада арештовує 120 бізнесменів

Спроба держперевороту у Туреччині: влада арештовує 120 бізнесменів

Обшуки і арешти проводяться в спробі виявити прихильників ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена

Турецька поліція провела обшуки в 44 компаніях в Стамбулі, були отримані ордери на арешт 120 осіб, передає Deutsche Welle.

Обшуки і арешти проводяться в спробі виявити прихильників ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого турецька влада вважає організатором і натхненником невдалої спроби державного перевороту.

В яких саме компаніях проводилися обшуки, поки не повідомляється. Невідома і точна кількість затриманих. Турецький уряд підозрює, що низка фірм надавала фінансову підтримку руху Гюлена. Влада переконана, що прихильники проповідника, який живе в Пенсільванії, за останні десятиліття проникли в органи юстиції, збройні сили і сектор освіти і створили в Туреччині тіньові структури. Сам Гюлен заперечує причетність до провальної спроби путчу.

Після придушення спроби держперевороту 15 липня турецька влада усунула з посад, затримала або порушила справи щодо більш ніж 60 тисяч військовослужбовців, поліцейських, суддів, вчителів і цивільних службовців. Щодо декількох тисяч підозрюваних ведеться розслідування. У понеділок, 15 серпня, турецька поліція провела обшуки в чотирьох судах в Стамбулі і околицях міста і затримала 136 прокурорів та інших працівників суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: