Спроба перевороту в Туреччині позначилася на Азербайджані

Спроба перевороту в Туреччині позначилася на Азербайджані
1news.az

В Баку закрився університет, який пов'язують з Ґюленом.

Кавказький університет був заснований в 1993 році групою турецьких підприємців. Приватний університет, імовірно пов'язаний з турецьким ісламським громадським діячем Фетхуллахом Ґюленом, закрився в столиці Азербайджана Баку.

«Азербайджан закрив Кавказький університет, за повідомленнями, пов'язаний з рухом Ґюлена. Університет був одним з кращих в країні», - написала в Twitter азербайджанська журналістка Хадіджа Ісмаїлова.

Як повідомляє інформаційне агентство АРА, 20 липня засновник вузу поінформував міністерство освіти Азербайджану про рішення закрити університет.

Кавказький університет був заснований у 1993 році групою турецьких підприємців. За інформацією Інформаційна інформагентства «Туран», вуз заснували люди, близькі до Ґюлена, а одним з його спонсорів є Державна нафтова компанія Азербайджанської Республіки (SOCAR).

У 2014 році уряд Азербайджану почав звільняти наближених до Ґюлена людей з держустанов, імовірно, на прохання Туреччині.

Фетхуллах Гюлен вважається в Туреччині другою за впливом людиною після Реджепа Тайїпа Ердогана. Він веде відокремлений спосіб життя в добровільному вигнанні у США. Турецька влада називає Ґюлена можливим організатором військового заколоту в країні, проте сам він неодноразово заперечував причетність до спроби перевороту і засуджував його.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: