Спроба захоплення Жовтневого палацу: поліція відкрила дві справи

Спроба захоплення Жовтневого палацу: поліція відкрила дві справи
Спроба прибічників Михайла Саакашвілі захопити Жовтневий палац

Вирішується питання про відкриття третього кримінального провадження за фактом спроби захоплення Жовтневого палацу прибічниками Саакашвілі

За фактом спроби захоплення Жовтневого палацу прибічниками лідера «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі поліція відкрила два кримінальні провадження. Про це повідомив директор департаменту комунікацій Нацполіції Ярослав Тракало.

За його словами, слідчі розпочали два кримінальні провадження за ст. 341 (замах на захоплення державних або громадських будівель або споруд (карається позбавленням волі до п’яти років)) і ст. 345 (загроза або насильство стосовно працівника правоохоронного органу (позбавлення волі до 12 років)) КК України. Крім того, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 343 (перешкоджання діяльності правоохоронців).

В коментарі телеканалу «112 Україна» Тракало повідомив, що учасники акції біля Жовтневого палацу застосовували піротехніку, кидали петарди.

Раніше перший заступник голови Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін повідомив про відкриття кримінального провадження за фактом спроби захоплення Жовтневого палацу.

Нагадаємо, увечері у неділю, 17 грудня учасники «Маршу за імпічмент» намагались штурмувати Жовтневий палац у Києві. Це сталося після заклику лідера «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі облаштувати у цій будівлі «координаційний штаб».

Водночас Саакашвілі відмежувався від спроби захоплення Жовтневого палацу. 

Детальніше читайте у матеріалі «Главкома»: «Жовтневий» переворот Саакашвілі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: