США фіксують зменшення атак терористів в Афганістані

США фіксують зменшення атак терористів в Афганістані

Всього в Афганістані за останній квартал цього року загинуло 2467 цивільних осіб

Офіс Генерального інспектора Міністерства оборони США опублікував чергову щоквартальну доповідь щодо ситуації в Афганістані за липень-вересень 2018 року.

Про це повідомляє ресурс Military Times.

В доповіді фіксується те, що кількість ворожих атак за цей час зменшилася. Всього за цей період відбулося 8435 атак терористів. Хоча в доповіді не вказано чітко, скільки із них були успішними, що означало б те, що в рамках атаки загинули люди. Загалом же за цей період було зафіксовано 5800 інцидентів в сфері безпеки, що на 10% менше, ніж за липень-вересень 2017 року.

Водночас фіксується збільшення кількості атак терористів-смертників на 38% і жертв серед цивільного населення. Всього загинуло 2467 цивільних осіб за останній квартал 2018 року в Афганістані. Так само залишається значна загроза захоплення провінційних центрів Афганістану, незважаючи на посилення системи блокпостів і роботу однієї тренувальної бригади США, яка займається підготовкою бійців афганської армії.

В Афганістані на сьогодні перебуває 14 тисяч солдат США. Востаннє американський контингент був збільшений після рішення президента Дональда Трампа в серпні 2017 року на 3,5 тисяч осіб. При цьому Кабул на сьогодні контролює лише 55% території країни, що є найменшим показником із осені 2015 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: