США і НАТО хочуть надати 15 млрд дол. афганській армії та поліції

США і НАТО хочуть надати 15 млрд дол. афганській армії та поліції
dpchas.com.ua

Коаліція, очолювана США, як і раніше, прагне профінансувати 352 тис. афганських солдатів,

Сполучені Штати спробують домогтися виділення 15 млрд дол. для Афганської армії і поліції в найближчі 3 роки, пише The Washington Post.

На саміті НАТО в Варшаві, який запланований на 8 липня, США спробують домогтися виділення 15 млрд дол. для Афганської армії і поліції до 2020 року. 10,5 млрд дол. з цієї суми повинні надати США.

Генерал Гордон Девіс, відповідальний за підтримку коаліції сил безпеки в Афганістані, вважає, що лідери НАТО, незважаючи на витрачені даремно або розкрадені за 15 років мільярди доларів, ймовірно, не прив'язують ці гроші до нових орієнтирів або стандартів по боротьбі з корупцією для афганських військових.

Видання зазначає, що коаліція, очолювана США, як і раніше, прагне профінансувати 352 тис. афганських солдатів, в той час як аудитори, неодноразово ставили під сумнів питання чи працює в Афганістані стільки співробітників правопорядку.

При цьому Девіс повідомив, що лідери НАТО упевнені в тому, що президент Афганістану Ашраф Гані забезпечить збереження грошей міжнародного співтовариства.

Відзначається, що з 11 вересня 2001 року США витратили 68 млрд дол. на підтримку армії і поліції Афганістану. Ще 45 млрд дол. були спрямовані на гуманітарну допомогу.

Але загальна вартість афганської війни, як вважає професор політології університету Бостона Нета Кроуфорд, набагато вище зазначеної цифри. На її думку з 2001 року Пентагон і Держдеп США витратили на афганську війну 783 мільярди доларів, з урахуванням перекидання туди військ і дипломатичної місії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: