США шоковані вбивством Шеремета та закликають провести повне розслідування

США шоковані вбивством Шеремета та закликають провести повне розслідування
Фото Радіо Свобода

Посольство США назвало Шеремета «безстрашним професіоналом і прихильником свободи слова»

У США шоковані та засмучені звісткою про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це йдеться в заяві посольства США в Україні у Facebook.

Метод убивства у заяві називається «безпрецедентним». «Ми шоковані й засмучені звісткою про смерть відомого журналіста Павла Шеремета, котрого було вбито безпрецедентним вибухом автомобіля сьогодні вранці в Києві», - ідеться   повідомленні.

Шеремета називають «безстрашним професіоналом і прихильником свободи слова». «Ми вітаємо заяви поліції і генерального прокурора, що обставини його вбивства будуть повністю розслідувані, і винних буде притягнуто до відповідальності. Ми висловлюємо наші співчуття його колезі та партнеру Олені Притулі, його родині, його колегам з «Української правди», і його численним друзям та захисникам свободи слова і ЗМІ в Україні», - повідомляє прес-служба посольства.

Нагадаємо, у середу вранці в центрі Києва внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Трагедія сталася на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. Генеральний прокурор України Юрій Луценко теж заявив, що смерть Шеремета - це вбивство.

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронним органам негайно розслідувати цей злочин.

За фактом загибелі Шеремета прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: