США стурбовані ситуацією в Тайванській протоці

США стурбовані ситуацією в Тайванській протоці
Керівник посольства США в Республіці Китай Брент Крістенсен

Республіка Китай і КНР обмінюються войовничими заявами і жестами

Керівник посольства США в Республіці Китай Брент Крістенсен заявив про те, що спроби вирішити майбутнє цієї країни іншим способом окрім як мирного є причиною особливої стурбованості Вашингтону. За словами американського дипломата оновлення будівлі де-факто дипломатичного представництва США, яке коштувала 256 млн. доларів, є важливими символом двостороннього партнерства. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Окрім того, як відзначив Крістенсен, США будуть підтримувати спроби Республіки Китай грати важливу роль на міжнародній арені. Формально Вашингтон не визнає Республіку Китай. Проте продовжує надавати їй озброєння і підтримку на міжнародній арені. 

Дана заява була зроблена на фоні загострення протиріч між Республікою Китай на КНР. В жовтні 2018 року очільниця Республіки Китай Цай Ін-Вень пообіцяли посилити національну безпеку країни. Окрім того вона заявила, що тим самим Тайбей не збирається піддаватися політиці тиску із боку Пекіну. В цей же час КНР наростила військову активність навколо Республіки Китай, здійснюючи обльоти авіації. Окрім того в 2018 році три країни (Сальвадор, Буркіна-Фасо, Домініканська Республіка) припинили відносини із Республікою Китай і визнали КНР. 

Зі свого боку Пекіну не подобається нарощення військової активності США в регіоні. В тому числі мова йде про проходження американських військових кораблів в Тайванській протоці. Востаннє американський есмінець і крейсер пройшли в цій частині світового океану в жовтні 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: