США ввели санкції ще проти трьох російських компаній

США ввели санкції ще проти трьох російських компаній

Компанії підозрюються в порушенні закону про нерозповсюдження технологій для виробництва зброї масового ураження

США ввели санкції проти трьох компаній з Росії, які в Вашингтоні запідозрили в порушенні американського закону про нерозповсюдження технологій для виробництва зброї масового ураження.
Під санкції потрапили московське КБ «Кунцево», КБ машинобудування з Коломни і 150-й авіаремонтний завод із Калінінграда. Про це йдеться в повідомленні Держдепартаменту США, яке буде опубліковано 5 липня.
Крім того, продовжено санкції відносно КБ приладобудування з Тули і НПО машинобудування, які були введені у вересні 2015 року.
Американський уряд підозрює російські компанії в постачаннях Ірану, Північній Кореї і Сирії заборонених технологій, які можуть бути використані для виробництва зброї масового ураження і ракетної техніки.
У списку санкцій держдепартаменту перераховані понад 40 фізичних та юридичних осіб їз Китаю, Іраку, Ірану, Малайзії, Північної Кореї, Судану, Сирії і Уганди. Крім російських підприємств обмеження введені проти білоруського «Бєлвнєшпромсервіса».
Санкції поширюються також на дочірні і афільовані структури зазначених організацій.
Американським урядовим відомствам забороняється вступати в контрактні відносини із зазначеними структурами, надавати їм допомогу і поставляти товари, послуги або технології, зазначені у відповідних переліках.
Дія санкцій розрахована на два роки.
У вересні 2015 року серед російських компаній, що підпали під санкції, були також названі «Рособоронекспорт», корпорація МіГ, компанія «Катод».
Російські компанії регулярно потрапляють в санкційні списки, які створюються на підставі закону про нерозповсюдження, прийнятого в 2000 році. Так, санкції щодо «Рособоронекспорту» вводилися в 2008 році. Серед організацій, які підпадали під обмеження в 2000-х роках, були «Європалас 2000», «НІІГрафіт», компанія МОСО і інститут НДІКІЕТ.
Джерело: РБК

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: