США запустили новий розвідувальний супутник

США запустили новий розвідувальний супутник

На борту апарату може перебувати прилад, який оснащений інфрачервоними сенсорами

Ракета-носій Atlas V з супутником NROL-42 Національного управління військово-космічної розвідки США (NRO) була запущена в неділю зі стартового комплексу бази ВПС США Ванденберг у штаті Каліфорнія. Про це повідомила американська компанія United Launch Alliance (ULA).

Спочатку запуск був запланований на п'ятницю, але був відкладений буквально в останню хвилину через необхідність замінити батарею на розгонному блоці носія.

Інформація про вантаж і обладнанні супутника не розголошується, як і терміни його експлуатації, цілі і завдання. Згідно даних NRO, NROL-42 призначений для своєчасного виявлення потенційних загроз національним інтересам США. За даними інтернет-ресурсу SpaceFlight, на борту апарату може перебувати прилад, який оснащений інфрачервоними сенсорами, що дозволяють вести цілодобове спостереження за певними об'єктами на Землі. Як вважають фахівці ресурсу, головне призначення NROL-42 полягає в оперативному фіксуванні ракетних запусків в Північній півкулі.

Запуск в неділю став сьомим за рахунком в ULA в поточному році і 121-м з моменту заснування компанії у 2006 році. Ця компанія є спільним підприємством авіаційних гігантів Boeing і Lockheed Martin. Число місій ULA, виконаних для NRO, досягло 25.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: