США засудили захоплення влади у Венесуелі

США засудили захоплення влади у Венесуелі
Прапор Венесули
Фото: Global Look Press

Захоплення влади покликане витіснити демократично обраний парламент країни, заявили у Держдепі

Сполучені Штати Америки рішуче засуджують захоплення влади в Венесуелі Конституційною асамблеєю. Про це заявили в американському Державному департаменті, передає Reuters.

«Це захоплення влади покликане витіснити демократично обрану Національну асамблею за допомогою авторитарного комітету, який діє в обхід закону», - заявили в Держдепі.

Нагадаємо,нещодавно конституційна асамблея оголосила себе головним органом влади Венесуели.

Раніше Національні установчі збори Венесуели (конституційна асамблея) зняли з посади генерального прокурора країни Луїзу Ортегу Діас.

5 серпня 2017 року будівлю прокуратури Венесуели було оточено військами. Прокурор засудила дії військових і закликала військових «зняти облогу».

У п'ятницю, 4 серпня Генпрокуратура Венесуели зажадала припинити діяльність конституційної асамблеї, вибори в яку відбулися 30 липня.

Конституційні збори мають замінити собою парламент країни, де 65% становлять опозиційні нинішньому президенту країни Ніколасу Мадуро сили, а також провести конституційну реформу на тлі масових політичних протестів.

Нагадаємо, Європейський союз засудив застосування сили органами безпеки під час виборів до Конституційної асамблеї у Венесуелі, назвавши його надмірним та непропорційним.

Читайте також статтю «Главкому» «Віктор Федорович Мадуро. Куди веде Венесуелу наступник Уго Чавеса».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: