Стало відомо, чому СБУ ініціювала перевірку телеканалу NewsOne

Стало відомо, чому СБУ ініціювала перевірку телеканалу NewsOne

У СБУ повідомили, що в ефірі NewsOne звучали «кліше російської пропаганди»

Служба безпеки України ініціювала перевірку телеканалу NewsOne через «систематичне використання кліше російської пропаганди в контексті, направленому на формування спотвореної думки про події в Україні».

Про це йдеться в листі Департаменту захисту національної державності СБУ, наданому Нацрадою з телебачення і радіомовлення на запит «Українських Новин».

Зокрема, в СБУ розцінюють як «кліше російської пропаганди» висловлювання «партія війни», «партія миру» і «Росія захищає свої інтереси».

Також автори листа стверджують, що в ефірі телеканалу звучали словосполучення «братовбивча війна», «механізм розколу православ'я» і «світ не визнає Росію агресором». Водночас, де і коли були подібні висловлювання, в листі СБУ не вказується. А «додатки і супровідні документи» до листа від СБУ до Нацради не надходили.

Також в СБУ стверджують, що ведучі програм телеканалу Руслан Коцаба, В'ячеслав Піховшек і Євген Червоненко допускають висловлювання, які «містять ознаки прихованого призову до агресивних дій і програмування агресивної поведінки глядачів». Якими саме фразами ведучі закликають і програмують глядачів, в листі СБУ також не вказано.

Раніше повідомлялося, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через зафіксовані  в ефірі  ознаки порушення частини першої статті 28 Закону України «Про інформацію» та абзацу четвертого частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» – поширення мови ворожнечі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: