Стало відомо, хто може очолити «Приватбанк» після націоналізації

Стало відомо, хто може очолити «Приватбанк» після націоналізації
Колишній міністр фінансів в уряді Арсенія Яценюка Олександр Шлапак

Нинішній голова правління Олександр Дубілет після націоналізації покине свій пост, зазначають ЗМІ

Як повідомило «Країні» джерело в банківських колах, після прийняття рішення про націоналізацію «Приватбанку»(воно очікується вже в самий найближчий час) його очолить колишній міністр фінансів в уряді Арсенія Яценюка Олександр Шлапак.

Нинішній голова правління Олександр Дубілет після націоналізації покине свій пост. За даними джерела, такі кадрові перестановки вже схвалені всіма зацікавленими особами в процесі.

Відзначимо, що Шлапак в минулому вже мав відношення до «Приватбанку». Точніше, не стільки до самого банку, скільки до його першого керівника - Сергія Тігіпка.

В останні роки існування СРСР Олександр Шлапак був першим секретарем Львівського обкому комсомолу. І незабаром після того, як екс-перший секретар Дніпропетровського обкому комсомолу Сергій Тігіпко став головою «Приватбанку», Шлапак став директором Львівської філії «Привату» і поступово доріс до заступника голови ради КБ «Приватбанк».

У 1998 році він разом з Тігіпко пішов в уряд його радником, потім займав пост міністра економіки (в уряді Кінаха в 2001-2002 році), потім перейшов на роботу заступником голови НБУ (коли главою був Тігіпко в 2003-2004 роках).

За часів президентства Віктора Ющенка, Шлапак був одним з керівників його Секретаріату.

Після Майдану в кінці лютого 2014 року повернувся до Кабмін на посаду міністра фінансів, яку покинув після формування другого уряду Арсенія Яценюка в кінці 2014 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: