Стало відомо, яке озброєння Росія перекидає до окупованого Криму

Стало відомо, яке озброєння Росія перекидає до окупованого Криму

В окупованому Криму Росія значно посилила бойовий потенціал військового флоту, який на сьогодні оснащений сучасними ракетними комплексами

На території окупованого Криму Російська Федерація збільшила вдвічі угруповання військ та вп'ятеро - кількість озброєння.

Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України – головнокомандувач ЗСУ генерал армії Віктор Муженко на спільному засіданні Воєнно-наукової ради ЗСУ та Національної академії наук.

«Триває прискорена мілітаризація Криму. Порівняно з періодом, який передував російській окупації, чисельність угруповання противника на півострові зросла майже вдвічі, а кількість озброєнь - майже в п'ять разів. З урахуванням формування військового корпусу ці показники зростуть ще в півтора-два рази», - сказав Муженко.

Він також зазначив, що в окупованому Криму РФ значно посилила бойовий потенціал військового флоту, який на сьогодні оснащений сучасними ракетними комплексами.

«Суттєво посилено бойовий потенціал військового флоту, який налічує понад 30 кораблів, шість ракетних катерів, п'ять підводних човнів, при цьому один фрегат і три підводні човни мають на озброєнні сучасні ракетні комплекси типу «Калібр», які можуть бути оснащені ядерними боєприпасами. Радіус дії - 1500 км (з ядерними боєголовками) і 2250 км (зі звичайним спорядженням)», - зазначив Муженко.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: