Стало відомо, скільки мільйонів євро вкладає Євросоюз в реформи в Україні

Стало відомо, скільки мільйонів євро вкладає Євросоюз в реформи в Україні
Посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Мінгареллі заявив, що ЄС мобілізував значні кошти для підтримки процесу реформ в Україні

Європейським союзом впроваджено цілу низку програм фінансової допомоги Україні на реформування. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

«95 млн євро передбачено для значного посилення економіки за допомогою підтримки малих і середніх підприємств. Вже працює масштабна програма сприяння децентралізації з бюджетом приблизно 90 млн євро. Ми запланували трохи більше 100 млн євро для реформи державного управління. Кілька тижнів тому започаткували програму боротьби з корупцією на 15 млн євро. Готуємо програму верховенства права з бюджетом понад 50 млн євро», - сказав посол.

Ще 50 млн передбачено для реформування державних фінансів, додав він.

Мінгареллі також повідомив, що є дуже важлива програма допомоги громадянам, які проживають на територіях, що потерпають від конфлікту, бюджет якої становить приблизно 50 млн євро.

«І так само 50 млн євро заплановано для початку реалізації програми у сфері енергоефективності», - зазначив посол ЄС в Україні.

«Отже, як бачте, ми мобілізували значні кошти для підтримки процесу реформ у ключових галузях соціально-економічного життя вашої країни», - резюмував Мінгареллі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: