Стан Умерова в кримській психлікарні погіршується, - родичі

Стан Умерова в кримській психлікарні погіршується, - родичі

Окупанти дозволяють Умерову їсти лише два рази на день, а перерва між вечерею і сніданком-обідом становить 17 годин, що неприпустимо при цукровому діабеті

Айше Умерова, дочка заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова, якого примусово окупанти тримають в кримській психлікарні, повідомляє про погіршення медичних показників батька, а також про обмеження в харчуванні.

За її інформацією, після 6 днів утримання в психіатричній лікарні озвучили результати аналізів, узятих напередодні у Ільмі Умерова.

«Все показники набагато перевищують норму: цукор, холестерин, білірубін. Стан його не стабілізується - кожен день підвищується тиск, скаче цукор, він відчуває загальну слабкість. І навіть, коли ми його відвідуємо, він не може з нами довго спілкуватися - хоче прилягти і відпочити, тому що довго стояти або сидіти сил у нього не вистачає», - написала в Фейсбуці Айше Умерова.

Дівчина повідомляє, що в палату підселили ще одну людину, хоча слідчий неодноразово говорив про те, що Ільмі Умеров буде знаходитися один в окремій палаті, аби максимально зменшити його контакти з іншими пацієнтами.

«Наші численні прохання дати нам можливість забезпечити йому хоча б триразове харчування поки залишаються без задоволення. Папа як і раніше їсть тільки 2 рази в день, а перерва між вечерею і сніданком-обідом становить 17 годин, що неприпустимо при цукровому діабеті і загрожує дуже серйозними наслідками для його життя», - зазначає дівчина.

Однак, незважаючи на такі умови, як стверджує Айше, її батько не падає духом і дякує за народну підтримку.

Російська ФСБ порушила кримінальну справу стосовно Ільмі Умерова за статтею «сепаратизм» в травні цього року. Підконтрольна Кремлю прокурор Криму Наталія Поклонська пояснила це тим, що, він, за її словами, закликав до порушення територіальної цілісності Росії в ефірі українського телеканалу АТR.

Незважаючи на стан здоров'я, підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

У п'ятницю, 26 серпня, на Майдані Незалежності планують провести акцію на підтримку Ільмі Умерова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: