Став відомий зміст передсмертної записки російського журналіста Щетиніна

Став відомий зміст передсмертної записки російського журналіста Щетиніна

Депресивний стан Щетиніна був обумовлений фінансовими проблемами видання «Новий регіон»

У передсмертній записці засновник інтернет-видання «Новий регіон» Олександр Щетинін, якого було знайдено мертвим із вогнепальним пораненням у суботу, 27 серпня, попросив головного редактора видання Ольгу Мещерякову переказати всім, що «дуже любив Україну». Про це DW повідомила Мещерякова.
«Цього листа електронною поштою він надіслав мені в суботу о 21:00. Я побігла до нього на квартиру, почала дзвонити всім друзям, шукати ключі від його квартири. Жінка, в якої були запасні ключі, була за містом і змогла приїхати лише опівночі. Ми змогли зайти до нього лише о 24:00», – розповіла головний редактор «Нового регіону».
Вона додала, що нині збирається написати у Facebook пост про Олександра Щетиніна, де частково викладе зміст його прощального передсмертного листа. «Він любив українців і був закоханий в Україну. Це просив переказати всім… У нього була глибока затяжна депресія. Він казав мені кілька разів, що хоче покінчити з життям», – сказала Мещерякова.
Вона зазначила, що депресивний стан Щетиніна був обумовлений фінансовими проблемами видання «Новий регіон». «Ми жили на гроші, які раніше заробив Олександр. Коли вони закінчилися, почалися проблеми, адже він не хотів, аби видання фінансував хтось з олігархів», – повідомила Мещерякова.
Вона повністю поділяє основну версію слідства про те, що Щетинін скоїв суїцид, наклав на себе руки.
Нагадаємо, що напередодні речник міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко повідомив, що одна з основних версій слідства щодо загибелі Щетиніна – самогубство.
Журналіст Олександр Щетинін тривалий час працював у Росії. В інтерв'ю українським ЗМІ називав себе опонентом режиму Володимира Путіна. Саме з політичних мотивів Щетинін переїхав до України ще у 2005 році і згодом отримав дозвіл на проживання там. У Києві Щетинін заснував українську версію інформаційного інтернет-видання «Новий регіон», яке було популярним у Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: