Ставленик Кремля в окупованому Криму жаліється, що половина підприємств збиткові

Ставленик Кремля в окупованому Криму жаліється, що половина підприємств збиткові
Російський глава окупованого Криму Сергій Аксьонов

Аксьонов пропонує продати або здати в оренду збиткові підприємства

Половина державних унітарних підприємств (ДУП) окупованого Криму є збитковими. У зв'язку з цим російський глава Криму Сергій Аксьонов пропонує їх продати або здати в оренду, повідомляє прес-служба підконтрольного Кремлю кримського уряду.

На нараді голова контрольованого Москвою міністерства фінансів Криму Ірина Ківік розповіла, що «за планом 39 ДУПів повинні були отримати прибуток, сім – «вийти в нуль», 14 – від самого початку планували збиткову роботу».

«За підсумками першого кварталу прибутковими виявилися лише 20 підприємств, «в нуль» спрацювали 10, а 30 стали збитковими», – зазначили у прес-службі.

Ківік додала, що на двох збиткових підприємствах зарплата керівників перевищує 300 тисяч рублів, а штат збільшується.

Аксьонов запропонував здавати в оренду або продавати збиткові держпідприємства і доручив російській прокуратурі Криму провести перевірку на збиткових підприємствах, де спостерігається зростання чисельності працівників і високі зарплати керівників.

У Криму й Севастополі повідомляють про затримки у виплаті зарплат працівникам державних унітарних підприємств. У деяких випадках борги із зарплати обчислюються мільйонами рублів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: