«Стіна» на кордоні з Росією облаштована лише на 12%

«Стіна» на кордоні з Росією облаштована лише на 12%

Є серйозні проблеми з фінансуванням проекту «Європейський вал»

На даний час виконано 12% робіт з інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону. Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.
За його словами, ДПСУ продовжує реалізовувати проект з інженерно-технічного облаштування українсько-російської ділянки кордону в районах, прилеглих до зони АТО.
«Наразі в межах виділеного фінансування облаштовано близько 12% українсько-російського кордону від загального обсягу необхідних робіт. У Харківській області це 47%, у Чернігівській – 46%», – повідомив Слободян.
Нагадаємо, проект «Європейський вал» – ініціатива українського керівництва з облаштування кордону з Росією. Спочатку проект називався «Стіна». Загальний обсяг коштів, передбачений на реалізацію проекту, – 4 млрд грн. У рамках проекту планується облаштування траншей, ровів, парканів, а також спеціальних об'єктів.
На першому етапі з 2015 року проводиться облаштування кордону з РФ у Чернігівській, Сумській та Харківській областях. На другому етапі спорудження заплановане в Луганській і Донецькій областях.
Планується, що реалізацію проекту буде завершено до кінця 2018 року.

Що відбувається з проектом «Європейський вал», дивіться тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: