Студентка, яка жбурляла тортом у заступника міністра, пояснила свій вчинок

Студентка, яка жбурляла тортом у заступника міністра, пояснила свій вчинок

Учасниця «тортової акції»: Я не вважаю, що я перебуваю під захистом своєї армії

Катерина, одна з учасниць учорашньої акції з киданням торту в заступника міністра фінансів і вимаганням не скасовувати стипендії, в коментарі «Главкому» поскаржилася, що ЗМІ неправильно зрозуміли гасло студентів-протестувальників «Гроші на освіту, а не на війну».

«Багато хто бере гасло «Гроші на освіту, а не на війну», перекручує його, мовляв, ми проплачені Росією. Це маячня. Гасло свідчить про те, що ми займаємо антивоєнну позицію. Ми вважаємо, що потрібно припиняти воєнні дії як з нашого боку, так і з боку Росії», – сказала вона.

На зауваження, що не Україна починала війну, щоб її припиняти, і вже впродовж двох років ніхто не знає, як війну припинити, дівчина відповіла: «Війна – це все зрозуміло. Але окрім цього в країні є ще щось, про що треба піклуватися. Можна «забити» на ситуацію з освітою, але потім це вилізе боком». «Я не вважаю, що я перебуваю під захистом своєї армії. Я не думаю, що вони мене захистять. Я вважаю, що важливо вкладати в освіту – це важлива сфера», – додала дівчина.

Разом із тим дівчина впевнено називає позбавлення стипендії «порушенням права на освіту». За словами Катерини, акцію протесту студентської профспілки «Пряма дія» не було узгоджено з іншими студентськими профспілками.

До ладу пояснити, чому кидалися саме тортом, студентка не змогла. «Скажімо так, це ефект привернення уваги. І те, що дорогий продукт – ідеться про те, що можна було кинути тортом не тільки в заступника міністра, але у студентів немає грошей, аби купити торти для всіх. Тут також невеликий прихований посил», - сказала вона.

Дивує, що при такому бажанні епатувати на камери та боротися за свої права дівчина відмовилася назвати не лише своє прізвище, а й виш, в якому навчається.

Як повідомлялося, вчора, 30 серпня, 10 активістів на прес-конференції кинули торт у заступника міністра та вимагали не скорочувати стипендії студентам.

Нагадаємо, Міністерство фінансів пропонує урізати витрати на стипендії з нового бюджетного року. «Мінфін повідомив Міністерству освіти і науки, що на наступний бюджетний рік видатки на стипендію передбачено лише для учнів та студентів з числа дітей-сиріт, дітей-інвалідів І-ІІІ груп, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», а також аспірантам та докторантам», – повідомили в МОН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: