Суд заарештував колишнього заступника керівника «Укрзалізничпостачу»

Суд заарештував колишнього заступника керівника «Укрзалізничпостачу»

Для Романа Кравчука обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою застави у 2 млн 856 грн

Солом’янський районний суд Києва обрав для колишнього заступника директора ПАТ «Укрзалізниця» - «Центр забезпечення виробництва» (раніше «Укрзалізничпостач») Романа Кравчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою застави у 2 млн 856 грн.
Відповідне рішення суд ухвалив у п'ятницю, розглянувши клопотання Спеціальної антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро України.
Таким чином, клопотання слідства суд задовольнив частково, оскільки САП просила про суму застави у 20 млн грн.
Заступник керівника САП Володимир Кривенко в коментарі журналістам після рішення суду нагадав, що Кравчука підозрюють у розкраданні держкоштів («Укрзалізниці») в сумі близько 20 млн грн - саме в таку суму слідчі оцінюють збиток від придбання продукції за завищеними цінами.
Він допустив, що, можливо, САП оскаржить це рішення, оскільки суд задовольнив клопотання лише частково, знизивши суму застави з 20 до 2 млн грн.
Нагадаємо, 12 липня прес-служба НАБУ повідомила, що посадові особи філії ПАТ «Укрзалізниця» - «Центр забезпечення виробництва» - здійснювали розкрадання коштів, штучно завищуючи вартість під час проведення державних закупівель.
«Відповідно до вказаної схеми, упродовж 2015 року службові особи ДП спільно з представниками суб'єктів господарювання штучно завищували вартість предметів закупівлі на суму понад 20 млн грн (за ціни договору постачання близько 55 млн грн), забезпечували оплату, легалізували отримані кошти», - інформували в НАБУ
Згідно з інформацією, детективи НАБУ затримали трьох осіб: заступника директора ДП - голову комітету з конкурсних торгів і начальника профільного відділу ДП - члена комітету з конкурсних торгів, а також куратора учасників торгів.
Джерело: Інтерфакс-Україна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: