Суд допитає екс-представника в ООН Сергеєва через лист Януковича Путіну

Суд допитає екс-представника в ООН Сергеєва через лист Януковича Путіну
Постійний представник України в ООН (2007-2015 рік) Юрій Сергеєв

Суд допитає Сергеєва о 14:00 15 серпня

Оболонський райсуд Києва призначив додаткове засідання у справі за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді на 15 серпня на 14:00 у зв'язку з викликом як свідка постійного представника України в ООН (2007-2015 рік) Юрія Сергеєва.

Відповідне рішення у четвер оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Прокуратура звернулася з клопотанням до суду про призначення додаткового судового засідання у цій справі, щоб допитати на цьому засіданні свідка Сергеєва. За словами представників обвинувачення, цей свідок лише тимчасово перебуватиме на території України, взагалі ж він працює і проживає в іншій країні,  тому прокурори і просили цю дату.

Суд задовольнив це клопотання прокурорів.

«Суд вважає клопотання прокурорів обгрунтованим, свідок Сергеєв є важливим... Суд призначив ще одне судове засідання на 15 серпня на 14:00», - сказав Дев'ятко.

У коментарі журналістам після засідання прокурор ГПУ Руслан Кравченко пояснив, чому допит Сергеєва є важливим аспектом у цій справі.

«Тому що даний свідок - прямий свідок, який займав посаду постійного представника України при ООН та був прямим свідком, коли Чуркін подавав клопотання щодо визнання листа Януковича до Путіна офіційним документом відповідно всіх норм ООН, і надалі цей документ був визнаний офіційним документом. Даний свідок був присутнім під час всіх засідань Радбезу ООН та був свідком всіх виступів, клопотань, заяв потсперда при ООН Чуркіна. Тому сторона обвинувачення вважає, що цей свідок є прямий свідок сторони обвинувачення, який підтверджує обвинувачення Януковича», - додав Кравченко.

Також, як ваідомо, суд заборонив адвокату Януковича просити правової допомоги в Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: