Суд не змінив запобіжний захід Гужві

Суд не змінив запобіжний захід Гужві

Прокуратура подавала клопотання про зміну запобіжного заходу Гужві із застави на тримання під вартою

Шевченківський райсуд Києва відмовив прокуратурі у зміні запобіжного заходу із застави на тримання під вартою для головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви.

Про це повідомляє прес-служба Шевченківського районного суду у соцмережі Facebook.

Зазначається, що 3 жовтня слідчим суддею Шевченківського райсуду проведено судове засідання з розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою щодо Гужви.

«За результатами судового розгляду клопотання слідчим суддею відмовлено у його задоволенні з наступних підстав.  Оскільки ч.6 ст.193 КПК України передбачено порядок розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, у відсутності підозрюваного, лише у разі, якщо прокурором, крім наявності підстав, передбачених ст.177 КПК України, буде доведено, що підозрюваний, обвинувачений оголошений у міжнародний розшук, а звернулися із клопотанням про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою, яке просили розглянути за правилами ч. 6 ст. 193 КПК України, у відсутності підозрюваного», - заявили в суді.

Повідомляється, що в ході судового засідання прокурор в порядку ст.185 КПК України подав нове клопотання про обрання запобіжного заходу, яким просив замінити першочергове клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Однак заміна клопотання про зміну запобіжного заходу не передбачена», - підкреслили в суді.

Як відомо, 1 жовтня перший заступник головного редактора «Страна.ua» Світлана Крюкова повідомила, що Гужві дали політичний притулок в Австрії. Пізніше Гужва підтвердив це.

Раніше повідомлялося, що головний редактор інтернет-видання «Страна.ua» Ігор Гужва виїхав до Відня і попросив політичного притулку у влади Австрійської республіки. 

Нардеп Ігор Мосійчук звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка, щоб повідомити про злочин. На його думку, прокурор і слідчий у справі Гужви винні у тому, що він зміг виїхати до Австрії.

Українські правоохоронці заарештували Гужву 22 червня 2017 року за звинуваченням у вимаганні у народного депутата Дмитра Лінька 20 тис. дол. за нерозголошення в засобах масової інформації відомостей про його особисте життя і політичну діяльність. 27 червня його відпустили з-під варти після внесення застави у розмірі 544 тис. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: