Суд оштрафував мера Ірпеня за відсутність висновків аудиту у звіті його партії

Суд оштрафував мера Ірпеня за відсутність висновків аудиту у звіті його партії
Керівник партії «Нові обличчя» Володимир Карплюк

Карплюка визнано винним у вчиненні адмінправопорушення за ст.212-21 КУпАП та накладено штраф у 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян

Печерський райсуд Києва визнав мера Ірпеня, керівника партії «Нові обличчя» Володимира Карплюка у вчиненні адмінправопорушення у зв’язку з відсутністю у звіті партії про майно, доходи, втрати і зобов’язання фінансового характеру за IV квартал 2016 року висновків незалежного зовнішнього фінансового аудиту. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook керівний Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак.

Вона зазначила, що висновки аудиту є обов’язковими для політичних сил, які приймали участь у виборах (Закон «Про політичні партії в Україні» передбачає подання таких висновків як партіями, що отримують державне фінансування, так і партіями, які приймали участь у президентських виборах, виборах до ВРУ, чергових чи позачергових місцевих виборах (частина 3 ст.17).

Корчак нагадала, що партія «Нові обличчя» була суб’єктом виборчого процесу на позачергових виборах депутатів Коцюбинської селищної ради Київської області, які відбулись у липні 2016 року. Від партії було обрано 10 депутатів.

«Таким чином відповідний висновок незалежного фінансового аудиту цієї політичної сили, в рамках чинного законодавства (ст.17 ЗУ « Про політичні партії в Україні»), мав би бути невід’ємною частиною звіту партії, який був наданий НАЗК», - зазначила глава НАЗК.

«Постановою Печерського райсуду Карплюка визнано винним у вчиненні адмінправопорушення за ст.212-21 КУпАП та накладено штраф у 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (5100 грн)», - повідомила вона.

Як повідомляв «Главком», раніше постановою Печерського районного суду Києва визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення керівника політичної партії «Прогресивна соціалістична партія України» Наталію Вітренко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: