Суд відхиляє усі клопотання адвоката Януковича

Суд відхиляє усі клопотання адвоката Януковича
Суддя Оболонського райсуду Києва Владислав Дев’ятко

Суд відхилив клопотання Максима Гераська про відвід судді Владислава Дев’ятка

Оболонський районний суд Києва відхилив клопотання адвоката екс-президента Віктора Януковича про відвід судді Владиславові Дев’ятку, що головує в процесі за звинуваченням Януковича у держзраді.

Таке рішення суд оголосив на засіданні 21 вересня.

Адвокат Максим Герасько пояснив своє клопотання тим, що суд відмовив у задоволенні всіх його клопотань, порушуючи цим право на захист і не даючи можливості повноцінно захищати Януковича.

Після відхилення цього клопотання, адвокат почав оголошувати своє наступне клопотання про відвід іншого члена колегії – судді Максима Титова.

Нагадаємо, 21 вересня суд продовжив розгляд справи Януковича про державну зраду.

6 вересня суд відклав слухання справи за обвинуваченням у держзраді Януковича на 21 вересня задля забезпечення якісного і достатнього часу для ознайомлення з матеріалами справи захисника екс-президента.

28 листопада 2016 року генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив повідомлення про підозру у відеорежимі екс-президенту України Януковичу в державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни. Тобто злочинів, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст.110, ч.5 ст.27 ч.2 ст.437 ККУ.

Зазначимо, 5 липня Янукович заявив, що не братиме участі в українському судовому процесі у справі про державну зраду і відкликав із суду своїх адвокатів.

Військовий прокурор Руслан Кравченко заявив, що відмова Януковича від захисників - це намагання затягнути судовий процес.

Уже 10 липня Януковичу Київський центр з надання безоплатної правової допомоги призначив державного адвоката.

Як повідомляв «Главком», 17 серпня Оболонський районний суд Києва задовольнив клопотання адвоката Віталія Мешечка, який представляє інтереси екс-президента України Віктора Януковича у суді, про самовідвід.

Перед цим Віталій Мешечек заявив, що «кримінальне провадження є особливо складним» та подав клопотання про самовідвід.

Новим адвокатом для Віктора Януковича призначили Максима Гераська.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: