Суд зобов’язав слідчого ГПУ допитати Януковича в Росії

Суд зобов’язав слідчого ГПУ допитати Януковича в Росії

Суд зобов'язав слідчого здійснити виїзд до РФ та допитати Януковича у справі щодо незаконного збагачення під виглядом авторської винагороди

Печерський районний суд Києва зобов’язав слідчого Генеральної прокуратури допитати в Росії колишнього президента України Віктора Януковича у справі щодо незаконного збагачення під виглядом авторської винагороди. Про це у коментарі УНН повідомив його адвокат Віталій Сердюк.
«Це справа про авторські права... Печерським районним судом прийнято рішення про зобов’язання слідчого здійснити виїзд та особисто допитати Віктора Януковича у цьому провадженні. Це рішення було отримано за нашою скаргою, тобто суд прийняв рішення за скаргою адвокатів в інтересах Віктора Януковича, по якій ми наполягали на необхідності виїзду слідчого для проведення особистого допиту», — сказав Сердюк.
Окрім того, адвокат зазначив, що завтра він поїде до Генеральної прокуратури для узгодження часу проведення допиту. «Я завтра спробую поїхати до Генеральної прокуратури і буду намагатися узгодити питання часу, коли ми зможемо зі слідчим разом поїхати та провести допит. Тому що це перше рішення... Віктор Янукович вже протягом року вимагає від ГПУ провести його особистий допит по всіх справах. Тобто вимагає як особисто, так і шляхом оскарження відмов слідчих і суді. Суд прийняв єдине, вірне та справедливе рішення, яким зобов’язав слідчого виконати той обов’язок, який на нього покладений КПК, а саме почати таки розслідувати справу, а не казати що Янукович злочинець», — наголосив адвокат.
Нагадаємо, Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на Майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії, яка не відповідає на запити України про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: