Суддя-хабарник Чаус міг втекти до Криму за підробленим паспортом

Інформація, що Часу перебуває в окупованому Криму, - попередня

Інформація про те, що суддя Дніпровського районного суду міста Київ Микола Чаус перебуває в окупованому Криму, є попередньою. Про це в ефірі «5 каналу» заявив заступник генерального прокурора України – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.
«Дійсно, в нас з'явилася оперативна інформація, деталі якої я не можу оголошувати, про те, що він (суддя Чаус – Ред.) перетнув адмінкордон з окупованим Кримом і зараз перебуває там. Я наголошую, що ця інформація поки що є попередня», – заявив керівник САП.
Холодницький додав: «Зараз перевіряємо цю інформацію, вживаються заходи. Якщо вона підтвердиться, звичайно, нам буде складно оголосити його у міжнародний розшук у зв'язку з тим, що територія Криму – це територія України».
Зі слів керівника САП, можливо, суддя Чаус міг перетнути адмінмежу з окупованим Кримом за підробленими документами.
«Вивчаються, встановлюються всі дані, як він покинув помешкання, коли був викритий на хабарі, на підставі яких документів він покинув територію, яка підконтрольна українській владі. Бо пригадайте минулі втечі: один ректор по паспорту брата втік свого часу на територію Білорусі. Тому ми не виключаємо, що в нього (Чауса – Ред.) може бути підроблений паспорт, може бути інший паспорт», – зазначив Холодницький.
Як відомо, детективи Національного антикорупційного бюро встановили, що в 2015-2016 роках Чаус неодноразово вимагав хабарі. Зокрема 100 і 150 тисяч доларів за винесення певного судового рішення.
11 серпня судді Чаусу повідомлено про підозру в отриманні хабара.
Солом'янський районний суд Києва 25 серпня заарештував квартиру і автомобіль судді Дніпровського райсуду Києва і відмовився заарештувати його земельну ділянку і автомобіль матері.
Депутати Верховної Ради проголосували «за» зняття недоторканності зі судді Чауса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: