Суперечки щодо імміграції передують створенню коаліції у Німеччині

Суперечки щодо імміграції передують створенню коаліції у Німеччині

Можливі партнери Меркель по коаліції висунили вимоги щодо імміграції

За кілька днів до початку консультацій про створення урядової коаліції в Німеччині представники двох партій – «Союзу-90» / «зелені» і Вільної демократичної партії (ВДП) - заявили про необхідність прийняття імміграційного закону.

«Ніхто не зрозуміє, якщо новий уряд не прийме закон про імміграцію», - підкреслив голова «зелених» Джем Оздемір в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung в суботу, 14 жовтня.

При цьому він відкинув ідею про прийняття закону про імміграцію висококваліфікованих фахівців, що висувається консервативним блоком ХДС / ХСС, який очолює Ангела Меркель.

«Закон про імміграцію так і повинен називатися. Він узагальнює всі положення і створює правові гарантії, в тому числі, для дрібного і середнього підприємництва», - зазначив Оздемір.

Міністр інтеграції федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія з ВДП Йоахим Штамп (Joachim Stamp), в свою чергу, назвав імміграційний закон «одним з найважливіших проектів» можливого майбутнього уряду.

Оздемір і Штамп також висловилися за те, щоб в певних випадках біженцям надавали право на довгострокове проживання в Німеччині. «Для добре інтегрованих людей з постійною роботою, які не порушують закон, потрібно передбачити право проживання в ФРН», - пояснив Штамп.

Попередні консультації по створенню коаліції почнуться 18 жовтня. Спочатку сторони окремо проведуть двосторонні переговори, а 20 жовтня вперше має відбутися спільна зустріч представників всіх трьох політичних сил - блоку ХДС / ХСС, ВДП та «зелених».

Як повідомили у німецькому центрвиборчкомі, блок «Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз» (ХДС/ХСС) виграв парламентські вибори в Німеччині, набравши 33% голосів. На другому місці Соціал-демократична партія Німеччини з 20,5% голосів, права «Альтернатива для Німеччини» вперше проходить в Бундестаг з 12,6% голосів. Подолавши 5% бар'єр, в Бундестаг також проходять «Вільна демократична партія» з 10,7%, «Ліві» з 9,2% та «Зелені» з 8,9%. Остаточні підсумки голосування будуть офіційно підбито приблизно через тиждень після виборів.

Читайте також матеріал «Главкома» Четвертий термін Ангели Меркель, або Чому перемогти - це найлегше завдання

Дивіться також: Як Німеччина обирала собі парламент. Фотогалерея

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: