Супрун знову внесе проект закону про фінансування медреформи

Супрун знову внесе проект закону про фінансування медреформи
В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун

Супрун вимагає прийняти зміни до Бюджетного кодексу до кінця цієї сесії парламенту

Міністерство охорони здоров’я буде знову вносити проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу, який має підтримати медичну реформу. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook в.о. глави МОЗ Уляна Супрун.

«Сьогодні Верховна Рада дуже важко ухвалила в першому читанні законопроект №6327, який запроваджує нову систему охорони здоров'я. Разом із цим депутати відхилили законопроект №6329, який має запустити нову модель фінансування. Без цього законопроекту ніяких змін не буде — бо не буде ніяких коштів. Це війна двох систем — старої совєтсько-середньовічної та нової європейської. «Сили зла» хочуть не лише заблокувати старт медреформи. Вони хочуть забрати в українців надію на те, що зміни можливі. Вони хочуть зберегти стару систему охорони хабарів, яка їх влаштовує», - написала вона.

Супрун зазначила, що її команда «ніколи не погодиться на те, щоб залишити в лікарнях хабарі». «Так реформи не робляться! Так ніколи не буде змін у медицині. Тому сьогодні свою відповідь на спроби гальмування реформи має дати українське суспільство», - заявила вона.

Супрун закликала депутаті почали відповідально та свідомо ставитися до прийняття рішень. «Потрібно нарешті подорослішати. Почати читати законопроекти перед їх голосуванням, відмовлятися від хабарів і брати на себе відповідальність голосувати за чи проти, а не пропускати голосування, утримуватися чи не приходити на засідання Верховної Ради», - сказала вона.

«Ми будемо перевносити законопроект зі змінами до Бюджетного кодексу та вимагаємо ухвалити їх до кінця цієї сесії, щоб реформа розпочалась, як це вимагав Президент Петро Порошенко на Національна рада реформ / National Reforms Council і кожного дня вимагають українці!» - заявила Супрун.

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів, яким по суті запроваджують платні медични послуги в державних медзакладах. Але ВР не змогла ухвалила за основу проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу, який має підтримати медичну реформу. 

Читайте матеріал «Главкома» Сльози і муки. Як народжується медична реформа.

Про те, що означає реформа для пересічного пацієнта, читайте в матеріалах «Главкома» «Куди бігти, якщо болить? Про 210 гривень, які «підуть за пацієнтом» та «Реформа, що збурила Україну. Районні лікарні закриватимуть руками місцевих громад».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: