Сушкевич розповів про секрет тріумфу України на Паралімпіаді в Ріо

Сушкевич розповів про секрет тріумфу України на Паралімпіаді в Ріо

«Ми щоразу доводимо: те, що держава витрачає на нас, приноситиме результат», – заявив президент Національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич

Українська паралімпійська збірна досягла великого успіху на Іграх у Ріо-де-Жанейро завдяки кільком чинникам. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів президент Національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич.
«Є кілька об’єктивних і суб’єктивних чинників. Моя команда маленькою починала цю роботу, у нас були тільки ентузіасти. З часом кількість таких людей примножилася і нині вони всі працюють у Національному паралімпійському комітеті. Сьогодні ця команда – одна з найкращих у світі з точки зору професійності, організованості, креативності», – зазначив він.
За його словами, сьогодні в Україні створено унікальну систему фізичної культури і спорту для людей з інвалідністю. «Ця система поєднала у собі участь громадянського суспільства у вигляді Національного комітету спорту інвалідів України, Федерації спорту інвалідів, незрячих, людей з ураженням опорно-рухового апарату і державних інституцій, зокрема Міністерства молоді і спорту», – розповів Сушкевич.
Крім того, він зазначив, що гроші, які виділяються на підготовку паралімпійців, «треба ефективно використати, раціонально, з результатом, без корупції, аби кожна копійка принесла максимальний результат».
«Тобто все одно приходимо до того, що перш за все важливі люди, а вже потім гроші. Адже потім потрібно буде обґрунтувати, показати, що гроші приносять результат», – наголосив Сушкевич.
«Ми щоразу доводимо: те, що держава витрачає на нас, приноситиме результат», – додав він.
Нагадаємо, українська команда перевершила досягнення попередньої Паралімпіади в Лондоні, завоювавши в Ріо 117 медалей, 41 з яких найвищого ґатунку. Це дозволило Україні увійти у першу трійку найсильніших країн у загальному заліку.
Читайте матеріал «Главкома» «Перш за все люди, а вже потім гроші». Що стоїть за сенсаційним виступом українців на Паралімпіаді»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: