Світова епідемія СНІДу може відновитися з вини Росії – французькі ЗМІ

Світова епідемія СНІДу може відновитися з вини Росії – французькі ЗМІ
cpv.ru

ООН критикує «вибір російської влади зосередитися на лікуванні, а не на запобіганні»

Епідемія СНІДу у світовому масштабі може вибухнути знову через різке зростання чисельності ВІЛ-позитивних в Росії. Про це пише французьке видання France Soir з посиланням на новий звіт ООН, за оцінкою якого в період з 2000 по 2015 рік число ВІЛ-інфікованих дорослих в світі збільшувалося щорічно на 1,9 млн осіб.

«Після піку, досягнутого в 1997 році, епідемія постійно йшла на спад. Але в Східній Європі і в Центральній Азії, всупереч світовій тенденції, вона знову зростає: приріст на 57% за п'ять років. Що ще гірше, з цих нових випадків в регіоні 80% були виявлені в Росії», - повідомляється в публікації. ООН критикує «вибір російської влади зосередитися на лікуванні, а не на запобіганні».

Зокрема, це відобразилось  в забороні метадону, замісника героїну, який, на думку низки фахівців, скорочує ризик зараження у наркоманів. «Результат: чисельність ВІЛ-позитивних в Росії перевищила мільйон осіб; хвороба вже призвела до смерті 200 тисяч людей в країні», - йдеться в публікації France Soir.

Занепокоєння ООН викликає і той факт, що Москва мало враховує групи населення, найбільш схильних до вірусу: гомосексуалістів, повій та їхніх клієнтів, транссексуалів, тих, хто вживає ін'єкційні наркотики, ув'язнених. «Якщо ви не контролюєте епідемію в цих групах…, ви отримаєте інфекцію, яка розповсюдиться по всьому населенню», - цитує France Soir Мішеля Сідібе, директора UNAIDS.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: