Термін розслідування справи Богатирьової вже минув - адвокат

Термін розслідування справи Богатирьової вже минув - адвокат

Максимальний термін кримінального провадження - рік. Щодо особи більше ніж рік не можна проводити слідчі дії, заявив адвокат

Адвокат Дмитро Бєляєв, який представляє інтереси колишнього віце-прем'єр-міністра, екс-міністра охорони здоров'я, регіоналки Раїси Богатирьової вважає, що термін, відведений на розслідування справи екс-міністра, вийшов. Про це він сказав в інтерв'ю Українським Новинам.
«Максимальний термін кримінального провадження - рік. Щодо особи більше ніж рік не можна проводити слідчі дії. У 2015 році прокуратура звертається за дозволом до суду для проведення спеціального розслідування щодо Раїси Богатирьової, який відкриває шлях для так званого «заочного суду». Печерський райсуд у липні 2015 дав дозвіл на проведення спецрозслідування. З того моменту слідство могло передати справу в суд для вирішення по суті – винен чи ні. Але слідчий і прокурор розуміли, що у них немає належних доказів. Тому вони вирішили просто затягувати справу», - сказав Бєляєв, відповідаючи на питання, чи готовий захист Богатирьової до заочного суду у зв'язку з дією безстрокової постанови про її арешт, оголошення внутрішнього розшуку та застосування процедури спецрозслідування.
Бєляєв вважає, що для призупинення строку слідства при наявності рішення суду про спецрозслідування Генпрокуратура могла лише направити яке-небудь міжнародно-правове доручення.
«...Вони направили доручення до Генеральної прокуратури Росії і в Генеральну прокуратуру Республіки Куба... Ми намагаємося зрозуміти, як пов'язана Куба і Росія з угодою, яка укладена в Україні. Але з Генпрокуратури Куби вже рік немає відповіді. А російська сторона їм відмовила. Цю відповідь слідство всіляко приховує від захисту і громадськості», - зазначає адвокат.
На його думку, направивши у вересні 2015 ці доручення, Генпрокуратура на формальних підставах призупинила термін слідства, яке донині фактично не відновлено.
«Рішення про зупинення слідства приймалося 24 вересня минулого року. І ніяких слідчих дій з тих пір не проводиться», - резюмує Бєляєв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: