Терористи «ІД» повідомили про смерть свого лідера

Терористи «ІД» повідомили про смерть свого лідера
Фото: Reuters

У повідомленні сказано, що Аль-Багдаді був убитий в результаті авіаудару військових сил США

У вівторок, 14 червня, інформаційне агентство Amaq, пов'язане з терористичною організацією «Ісламська держава», повідомило про смерть лідера організації Абу Бакра Аль-Багдаді.
У повідомленні сказано, що Аль-Багдаді був убитий в результаті авіаудару військових сил США. Також зазначається, що лідер ІД помер на «п'ятий день Рамадану», 11 червня.
13 червня CNN з посиланням на високопоставлених чиновників США повідомляло, що Аль-Багдаді переміщався по територіях, захоплених ІД, у спробах втекти від сил антитерористичної коаліції, які намагаються його вбити або затримати. Також повідомлялося, що від Аль-Багдаді або про нього не надходило жодної інформації з грудня 2015 року.
Про смерть лідера ІД раніше повідомлялося кілька разів. У лютому 2015 року телеканал «Аль-Арабія» повідомив про смерть Аль-Багдаді в результаті авіаудару, проте тоді ця інформація не підтвердилася.
У березні 2015 року повідомлялося, що Аль-Багдаді отримав важкі поранення і пошкодив хребет, однак залишився живий.
Абу Бакр Аль-Багдаді є лідером «Ісламської держави» з 2010 року. Після того, як організація проголосила «халіфат» на захоплених територіях в червні 2014 року, Аль-Багдаді назвав себе «халіфом» ІД.
Джерело: Дождь

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: