Терористи в стамбульському аеропорту поводилися як спецпризначенці - The Daily Beast

Терористи в стамбульському аеропорту поводилися як спецпризначенці - The Daily Beast
The Daily Beast

Журналісти закликають владу США знову зайнятися проблемою уразливості зон відльоту і прибуття в аеропортах

При атаці на стамбульський аеропорт терористи проявили насторожуючу здатність «випереджати на крок» нові механізми безпеки, пише американське видання The Daily Beast.

Більшість експертів, сходячись на думці, що в цьому теракті відчувається «почерк» ІДІЛ (забороненої в РФ. - Прим. Ред.), дивуються його витонченості. «Те, як була здійснена атака, наводить на думку, що мали місце попередній збір розвідданих, ретельне вивчення мішені і холоднокровне проведення операції, що зазвичай практикують західні сили спеціального призначення», - йдеться в статті.

Журналісти видання вважає, що після теракту в Брюсселі організація Airports Council International (ACI) Europe, яка консультує європейські аеропорти, повелась на диво легковажно. ACI заявила, що додаткові заходи безпеки накшталт перевірок людей і вантажів на вході в «привокзальний простір» (частина аеропорту, яка не входить в традиційну «чисту зону». - Прим. Ред.) «можуть порушити роботу і створити нові вразливі місця в системі безпек». «Організація додала, що це рівносильно «переміщенню мішені» замість її охорони. Вона також заявила, що такі зміни будуть коштувати грошей», - пише видання.

ЗМІ закликає владу США знову зайнятися проблемою уразливості зон відльоту і прибуття в аеропортах. Він зауважує, що найефективніша лінія оборони – спецслужби - заздалегідь виявляють і зривають плани терактів.

«Для ІДІЛ комерційна авіація залишається найефективнішою мішенню. Мабуть, в поточному році ІДІЛ все більше переключається на удари по аеропортах, оскільки це простіше, ніж удари по літаках», - йдеться в статті. Незважаючи на поразки в Іраку і Сирії, «Ісламська державаІ як і раніше прагне вишукувати незахищені мішені на Заході.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: