The Financial Times назвала два варіанти помсти США Росії за хакерські атаки

The Financial Times назвала два варіанти помсти США Росії за хакерські атаки
Адміністрація Обами може розробити фінансові санкції, але заручитися їхньою міжнародною підтримкою буде непросто
Фото AFP

Якщо США хочуть продемонструвати свій кіберпотенціал з метою стримування, ефект буде слабшим в разі таємних дій

The Financial Times вважає, що у США є два основні варіанти дій. Один – «прямі заходи - нанесення атаки по кіберпотенціалу Росії, можливо шляхом виведення з ладу деяких її військових систем».

Однак «немає жодних уявлень, як командування армії США буде контролювати ескалацію в кіберконфлікті, і чим він закінчиться», зазначає Дайер.

Більш того, йдеться у статті, якщо США хочуть продемонструвати свій кіберпотенціал з метою стримування, ефект буде слабшим в разі таємних дій. При цьому Пентагон, можливо, не захоче, щоб Росія отримала уявлення про розроблену ним кіберзброю.

Другий варіант - діяти через юстицію, «в тому числі пред'явити звинувачення фізичним особам, причетним до того, що трапилося, і накласти санкції на компанії чи організації російського уряду», йдеться в статті.

За припущенням автора, адміністрація Обами розробить фінансові санкції, але заручитися їхньою міжнародною підтримкою буде непросто. «Європейські офіційні особи кажуть, що їм нелегко забезпечувати підтримку санкцій, пов'язаних з Україною», - йдеться в статті.

Як повідомлялось, президент США Барак Обама звинуватив президента Росії Володимира Путіна у спробі «відновити втрачену славу силою». «Якщо Росія втручатиметься у справи сусідів, це може бути популярно дома, може призвести до зростання націоналістичного запалу. Але через деякий час це призведе до послаблення ролі Росії і зробить її кордони менш захищеними», – сказав Обама 20 вересня під час зустрічі Генеральної асамблеї ООН, де він виступав з останнім словом на посаді президента США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: