The Huffington Post: Саакашвілі, Тимошенко та Коломойський - новий опозиційний альянс

The Huffington Post: Саакашвілі, Тимошенко та Коломойський - новий опозиційний альянс
Михайло Саакашвілі та Ігор Коломойський

Американське ЗМІ припускає, що Саакашвілі, Тимошенко та Коломойський очолили контратаку на президента Порошенка

Американське видання The Huffington Post у матеріалі «Саакашвілі - троянський кінь для України» повідомляє, що повернення екс-президента Грузії в Україну після позбавлення його громадянства могло відбутися без підтримки мільярдера Ігоря Коломойського.

Видання також пише пише про новий альянс, де окрім Саакашвілі, Коломойського є також Тимошенко. Саме ці три фігури очолили контратаку на президента Порошенка.

Коломойський так нібито мститься главі державу за націоналізацію його Приватбанку, а Тимошенко, маючи невелику фракцію у парламенті, хотіла б, щоб Саакашвілі виступив тараном у справі проведення нових виборів в Україні, на яких вона могла б покращити свій результат.

ЗМІ з посиланням на політологів також зазначає, що Кремль використовує Саакашвілі у своїй довготривалій гібридній війні.

Видання припускає, що Росія може бути безпосередньо задіяна в скандальному поверненні Саакашвілі, що сприяє поглибленню політичних суперечок в Україні та дискредитації української влади за кордоном.

«У той час як Росія продовжує створювати напруження у східній Україні та ігнорує Мінські угоди, Україна потребує консолідації всіх - від простих людей до влади та міжнародних партнерів. І для Саакашвілі спрага помсти, здається, витісняє будь-які інтереси українців», - резюмує The Huffington Post.

До слова, сьогодні прикордонники вручили Тимошенко протокол за незаконне перетинання кордону під час «прориву Саакашвілі»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: