The National Interest: Трампу запропонували погодитися з анексією Криму, а Україні – все пробачити Путіну за гроші

The National Interest: Трампу запропонували погодитися з анексією Криму, а Україні – все пробачити Путіну за гроші
Дональд Трамп
Фото УНІАН

Міжнародні експерти, по суті, пропонують залишити Крим у складі Російської Федерації

Низка американських юристів-міжнародників, які мають досвід роботи в Україні, Джеффрі Берт, Джеймс Гітчі, Пітер Петтібон і Томас Шіллінглоу запропонували новообраному президенту США рішення військових конфліктів в Україні, пише видання The National Interest.

У запропонованій стратегії описано таке можливий розвиток ситуації: «Захід і Росія домовляються не погоджуватися щодо статусу Криму на невизначений період часу. Саме так з 1940-х і до розпаду СРСР розглядалися три країни Балтії».

Другий ключовий момент стратегії: «Сторони погоджуються на збереження статусу кво Донбасу як частини України, забезпечивши дотримання режиму припинення вогню». І третій важливий момент - формування додаткового пакета для економічного відновлення України за участю Росії, США і ЄС.

Таким чином, в стратегії міжнародні експерти, по суті, пропонують залишити Крим у складі Російської Федерації, мовчки з цим погодившись. У стратегії торкнуться ще один важливий для України питання. Передбачається «відмова України від зближення з ЄС в обмін на фінансову допомогу Росії для відновлення знищеної інфраструктури». «Остаточний статус відносин між Україною та ЄС може бути визначений в світлі подальших подій», - підкреслюється в публікації.

Про НАТО в цих рекомендаціях нічого не говориться, але якщо йдеться про те, щоб зупинити зближення з ЄС, то з НАТО тим більше навряд чи може йтися про поглиблення відносин. «Україна може назвати російську фінансову допомогу «опосередкованою репарацією» або грошовим еквівалентом анексії Криму, а також руйнувань в ході військових дій на сході країни», - йдеться в стратегії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: