The Washington Post закликала Захід остерігатися «російського ведмедя»

The Washington Post закликала Захід остерігатися «російського ведмедя»
Президент РФ Володимир Путін

Редакція WP пише про зухвалі спроби Кремля сіяти хаос

Втручання Росії в життя західних демократичних країн мають вкрай небезпечний характер, пише газета The Washington Post у редакційній статті.

«Варто звернути увагу на пару нещодавніх інцидентів в Східній Європі, які мали небезпечний характер», пише видання і зазначає: в Угорщині, яка входить до складу НАТО, лунають твердження, що російські агенти тренувалися разом з неонацистським збройним формуванням, а в Чорногорії, яка ось-ось вступить в НАТО. Через це Москву звинувачують в підготовці насильницького перевороту.

«Докази неповні, але переконливі», - вважає газета. В Угорщині в жовтні сталася перестрілка поліції з лідером екстремістського руху «Національний фронт». «Комітет національної безпеки Угорщини заявив, що російські дипломати і чоловіки, одягнені у форму російської військової розвідки, відкрито брали участь в навчаннях воєнізованих формувань разом з членами організації», - йдеться у статті.

«Режим Путіна, як видається, був тісно пов'язаний з озброєним рухом, який присвятив себе реставрації фашизму в Угорщині», - пише газета.

Влада Чорногорії і Сербії «стверджує, що російські агенти намагалися підготувати переворот, який повинен був відбутися 16 жовтня», продовжує газета. «Влада Чорногорії не звинувачували публічно російський уряд в спонсорування цієї змови. Але вони назвали імена двох російських громадян, які приїжджали в країну в якості його організаторів, а Times написала зі слів джерел, близьких до розслідування, що це були офіцери розвідки. Пізніше вони повернулися в Москву і зникли», - пише газета.

На думку видання, настільки зухвалі спроби сіяти хаос - знак, що «режим надав свободу дій своїм агентам під прикриттям, розраховуючи на те, що слабкий і роз'єднаний Захід майже не буде, якщо взагалі буде, чинити опір».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: